Overzichtspagina

Shake Relief Release Traject

In dit traject gaan we samen aan de slag om van jouw paard met headshakingsyndroom weer een echte Happy Athlete te maken.Het doel van dit traject is om de schedelcompressie te verminderen en uiteindelijk helemaal weg te halen zodat weefsels weer gezond worden, de verschillende schedeldelen weer gaan openen en bewegen waardoor het zenuwstelsel weer kan 'ademhalen' waardoor de verstoring aan de zenuw ook weer echt kan herstellen en genezen.

Vooropgesteld dat dit een proces is van genezing en dus geen Quick Fix. 

Het lichaam van een paard werkt net als bij ons lichaam in lagen. Je zou het dus kunnen zien als een soort ui die laag voor laag wordt afgepeld. Doordat alles is opgebouwd in lagen (en dus ook de spanningen en blokkades) wordt het lichaam van een paard behoed voor grote veranderingen en dit geeft een paard ook weer een stuk veiligheid. Zoals ik hierboven als vertelde 'Het is dus een echt genezingsproces'. In dit geval betreffen de klachten van je paard ook de zenuwen. Zenuwen hebben een langere hersteltijd nodig, dat is je vast wel bekend. Eerst moeten we er voor zorgen dat de druk en dan met name op het hoofd maar ook in het lichaam wordt verminderd waardoor het lichaam kan beginnen om zichzelf te herstellen. Allereerst zal de bloedsomloop verbeteren met als gevolg dat er heel veel afvalstoffen vrij komen. Het lichaam moet vervolgens al deze afvalstoffen afvoeren en het lichaam opschonen. Hoe schoner het lichaam is, hoe beter het lichaam kan functioneren. Hoe beter een lichaam kan functioneren, des te meer klachten beginnen te verminderen en uiteindelijk verdwijnen.

Omdat de snelheid en de manier van deze verschillende herstelfases bij ieder paard anders is kun je vooraf nooit zeggen of de klachten direct zullen verminderen. Om je hiervan een voorbeeld te geven: De één stopt met schudden na de eerste sessie. Je merkt nauwelijks iets van alle afvalstoffen die zijn afgevoerd en je paard verbeterd continu in alles. Maar het kan ook zijn dat je paard moeite heeft om bijvoorbeeld de afvalstoffen af te voeren en dat daardoor de klachten (tijdelijk) iets kunnen verergeren en dat je paard nog wat extra hulp nodig heeft met bijvoorbeeld een detox kuur om alle afvalstoffen te verwerken. Laat de verwachtingen dus nog heel even los. En houd de vorderingen bij in iedere fase in het werkboek dat bij dit traject hoort. Zo is het makkelijker om veranderingen bij te houden en eventuele problemen vroegtijdig aan het licht te brengen zodat je sneller meer resultaat bereikt!

Praktische informatie Contactmomenten

De contactmomenten verlopen via whatsapp. Let op! Je hebt één contactmoment tussen iedere behandeling van je traject. Om effectiever te kunnen werken vraag ik je daarom om je vraagstuk concreet te maken. Ik kan namelijk niet je gedachten lezen dus probeer het zodanig te formuleren dat ik direct kan zien wat je vraag is. Voor de contactmomenten kun je het volgende nummer gebruiken +31 6 17 96 47 17

Werkboek

Download hieronder je werkboek, print het uit en houd daarin het proces van je paard bij.

Behandel-pakket

Verdiep je in wat er precies gebeurt en wat je kunt verwachten na een behandeling.

Do it yourself Massage technieken

Leer hoe jij jouw paard kunt ondersteunen met simpele massage technieken. 

Happy Athlete Tutorials

Optimaliseer het management van jouw paard voor een optimaal resultaat.

Shake Relief Release Traject

© Copyright Ruiterbewust.  All Rights Reserved. 

Do it yourself massage technieken

Close