Deel 2: Je paard ondersteunen met massage technieken

In het vorige deel heb je voornamelijk de sterke punten en de aandachtspunten van je paard in kaart gebracht. Omdat je nu een duidelijk beeld hebt van je paard en eventuele problemen is het nu tijd om je paard hierin te gaan ondersteunen op die aandachtspunten. In dit deel leer ik je welke massage technieken jij kunt toepassen, hoe je dat doet en op welke aandachtspunten van je paard. Ik leer je over de impact die jij kunt maken op jouw paard door regelmatig zelf je paard te masseren, hoelang je dit nu precies doet, hoe vaak je het herhaald en wanneer je weet of iets nu goed is of dat je hier misschien nog extra professionele hulp bij nodig hebt. 

Tijdsduur van deel 1

2  uur en 30 minuten

Moelijkheidsgraad

Makkelijk

Dit is je trainer

Janneke Zijderveld

Oprichter van Ruiterbewust waar ze actief is als therapeut voor paarden gespecialiseerd in hoofdpijn bij paarden. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld: extreme spanning, gevaarlijk gedrag en het headshaking-syndroom. 

Ze heeft inmiddels duizenden paarden en dus ook ruiters geholpen en begeleid naar een gezonde basis met het paard als Happy Athlete!


"Voorkomen is beter dan genezen" dat is haar motto en zodoende heeft ze deze online training ontwikkeld waarin ze jou als ruiter/trainer leert om blokkades in een vroegtijdig stadium te herkennen, vervolgens je tools geeft zodat jij zelf jouw paard kunt gaan ondersteunen en daarnaast ook je training aan kunt passen zodat je op een vriendelijke en correcte manier je paard traint waarbij je sneller en effectiever je doel bereikt. 

Bekijk de laatste updates

© Copyright Ruiterbewust 2015- 2021.  All Rights Reserved.