Deel 1: Blokkades (vroegtijdig) herkennen

In het eerste gedeelte van deze online training ga ik je leren hoe jij zelf bij jouw paard blokkades kunt gaan herkennen in een vroegtijdig stadium. Ik neem je stap voor stap mee langs de verschillende bewegingspunten en leg je uit waar je op kunt letten. Natuurlijk deel ik ook met je wat je mogelijk tegenkomt bij je paard, wat dit betekend en welke impact dit heeft. Daarnaast kun je al je bevindingen bijhouden in de werkbladen die horen bij dit deel! Aan het einde van deel 1 heb jij met behulp van de werkbladen en de bleuprint jouw paard helemaal in kaart gebracht en weet je precies wat de sterke punten van je paard zijn en wat de aandachtspunten zijn bij jouw paard.

Module 1

Module 1

In deze eerste module gaan we kijken naar de achterhand van je paard. In iedere les laat ik je steeds één bewegingspunt zien, vertel ik je over de functie van dit punt en leer ik je hoe je ziet of iets wel/niet goed werkt en welke symptomen daar bijvoorbeeld bij horen zodat je dit ook makkelijk kunt betrekken tot je eigen paard. Bij iedere les zit een werkblad zodat jij precies kunt bijhouden wat je opvalt bij je eigen paard en welke inzichten je hebt gehaald uit de les.

Module 2

Module 2

In de tweede module kijken we naar de bewegelijkheid van de middenhand van je paard. Omdat je als ruiter hier natuurlijk bovenop zit en de middenhand tussen de motor en de voorkant van het paard bevind is dit een belangrijke patroonzetter in het lichaam van je paard. Ik leer je wat je graag wilt zien, en voelen bij de middenhand en ook hoe jij kunt zien of de middenhand van jouw paard optimaal beweegt en functioneert. Natuurlijk vertel ik je ook wat je allemaal kunt merken als de middenhand van je paard nog niet helemaal optimaal is.

Module 3

Module 3

In deze derde module kijken we voornamelijk naar de voorhand. Wat wil je graag zien bij de voorhand van je paard en wat juist niet. Hoe hoort de voorhand van je paard nu eigenlijk te bewegen en hoe kun je zien of jouw paard de voorhand meer of overbelast? Dat zijn allemaal vragen die ik ga beantwoorden in deze module zodat jij precies weet hoe jouw paard ervoor staat.

Module 4

Module 4

In Module 4 gaan we nog een stapje verder in het analyseren van hoe jouw paard er nu precies voor staat. Ik leer je in deze module bijvoorbeeld hoe jij op een eenvoudige manier de balans van jouw paard kunt testen. Daarnaast gaan we ook kijken naar het functioneren van het hoofd en de zintuigen. En daarnaast gaan we alle bevindingen uit de vorige modules nu samenvatten tot een compensatiepatroon zodat je meer inzicht krijgt in het lichaam van je paard en het gedrag wat hier uit voort komt.

Tijdsduur van deel 1

3 uur en 15 minuten

Moelijkheidsgraad

Gemiddeld

Dit is je trainer

Janneke Zijderveld

Oprichter van Ruiterbewust waar ze actief is als therapeut voor paarden gespecialiseerd in hoofdpijn bij paarden. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld: extreme spanning, gevaarlijk gedrag en het headshaking-syndroom. 

Ze heeft inmiddels duizenden paarden en dus ook ruiters geholpen en begeleid naar een gezonde basis met het paard als Happy Athlete!


"Voorkomen is beter dan genezen" dat is haar motto en zodoende heeft ze deze online training ontwikkeld waarin ze jou als ruiter/trainer leert om blokkades in een vroegtijdig stadium te herkennen, vervolgens je tools geeft zodat jij zelf jouw paard kunt gaan ondersteunen en daarnaast ook je training aan kunt passen zodat je op een vriendelijke en correcte manier je paard traint waarbij je sneller en effectiever je doel bereikt. 

Get The Latest Updates

Never miss a course updates, webinar or the latest news

Your privacy is 100% secure

Bake From Home

© Copyright Your Company.  All Rights Reserved.  Membership Site Template by OptimizePress