Online Training 'Breng je paard in kaart'

Deze online training bevat drie verschillende delen en is specifiek ingericht in een volgorde. Nadat je het eerste deel hebt afgerond kun je verder met het tweede en vervolgens het derde deel. 

Deel 1 - Blokkades (vroegtijdig) herkennen

Deel 1 - Blokkades (vroegtijdig) herkennen

In het eerste gedeelte van deze online training ga ik je leren hoe jij zelf bij jouw paard blokkades kunt gaan herkennen in een vroegtijdig stadium. Ik neem je stap voor stap mee langs de verschillende bewegingspunten en leg je uit waar je op kunt letten. Natuurlijk deel ik ook met je wat je mogelijk tegenkomt bij je paard, wat dit betekend en welke impact dit heeft. Daarnaast kun je al je bevindingen bijhouden in de werkbladen die horen bij dit deel! Aan het einde van deel 1 heb jij met behulp van de werkbladen en de bleuprint jouw paard helemaal in kaart gebracht en weet je precies wat de sterke punten van je paard zijn en wat de aandachtspunten zijn bij jouw paard.

Deel 2 - Je paard ondersteunen met massage technieken!

Deel 2 - Je paard ondersteunen met massage technieken!

In het vorige deel heb je voornamelijk de sterke punten en de aandachtspunten van je paard in kaart gebracht. Omdat je nu een duidelijk beeld hebt van je paard en eventuele problemen is het nu tijd om je paard hierin te gaan ondersteunen op die aandachtspunten. In dit deel leer ik je welke massage technieken jij kunt toepassen, hoe je dat doet en op welke aandachtspunten van je paard. Ik leer je over de impact die jij kunt maken op jouw paard door regelmatig zelf je paard te masseren, hoelang je dit nu precies doet, hoe vaak je het herhaald en wanneer je weet of iets nu goed is of dat je hier misschien nog extra professionele hulp bij nodig hebt.

Deel 3 - Rijtechnisch oplossen en verbeteren

Deel 3 - Rijtechnisch oplossen en verbeteren

Inmiddels weet je hoe het met jouw paard gesteld is. Je weet de sterke punten van je paard, en hebt door middel van de massage technieken je paard geholpen om nog soepeler te worden, spanning aanzienlijk te verminderen. En nu is het tijd om nog een stap verder te gaan en de training van je paard eens goed onder de loep te nemen. In dit derde deel leer ik je onder andere hoe jij jouw paard op een vriendelijkere en gerichtere manier kunt trainen zodat je paard sneller verbeterd en je meer resultaat behaald. Daarnaast geef ik je ook inzichten zodat jij zelf een trainingsplan kan gaan opstellen die helemaal past bij jou en je paard en waar jullie beide nog meer naar elkaar toegroeien als team.

Dit is je trainer

Janneke Zijderveld

Oprichter van Ruiterbewust waar ze actief is als therapeut voor paarden gespecialiseerd in hoofdpijn bij paarden. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld: extreme spanning, gevaarlijk gedrag en het headshaking-syndroom. 

Ze heeft inmiddels duizenden paarden en dus ook ruiters geholpen en begeleid naar een gezonde basis met het paard als Happy Athlete!


"Voorkomen is beter dan genezen" dat is haar motto en zodoende heeft ze deze online training ontwikkeld waarin ze jou als ruiter/trainer leert om blokkades in een vroegtijdig stadium te herkennen, vervolgens je tools geeft zodat jij zelf jouw paard kunt gaan ondersteunen en daarnaast ook je training aan kunt passen zodat je op een vriendelijke en correcte manier je paard traint waarbij je sneller en effectiever je doel bereikt. 

Bekijk hieronder de laatste updates: 

© Copyright Ruiterbewust 2015-2021.  All Rights Reserved.